NOTA DE PREMSA “Expulsió de les associacions juvenils del Casal Jove de Benicàssim”

Octubre 24, 2011 a les 11:37 am | Arxivat a AL MÓN, l'esplai als mitjans, LaMaranya | Deixa un comentari

NOTA DE PREMSA “Expulsió de les associacions juvenils del Casal Jove de Benicàssim”

Els grups de joves Estem Vius grup d’artivisme, Esplai Cataflai activitats infantils i 4 gats oci nocturn, i l’Associació juvenil Casa Joventut La Maranya, que fins ara ocupaven l’espai associatiu del Casal Jove, han estat expulsats del mateix sense cap explicació. Aquests grups duien en algunscasos fins a 5 anys fent les seves activitats en el local.

Sota el paraigües de la normalitat de la revisió de la normativa d’ús de l’espai, se’ls demana per escrit que buiden el local completament, donant-los a penes 10 dies, i convidant-los que tornen a demanar l’espai, ja amb les noves normes en vigor. “Si no volguessin tirar-nos, no ens farien buidar l’espai per a tornar a omplir-lo dos dies després. És absurd, no tenen intenció de tornar a cedir-nos el local”, comenta Antonio, membre de 4 gats.

L’Ajuntament de Benicàssim és el responsable de la gestió del Casal Jove. Fins a ara, aquest espai pensat per als grups de joves que volguessin dur endavant activitats educatives o culturals, es cedia a tots els grups que ho demanaren, permetent-los un accés normalitzat per a qualsevol associació que desenvolupe activitats en el seu temps lliure.

Els joves denuncien que la normativa s’ha elaborat a les seves esquenes, sense demanar-los opinió, i ha sofert canvis substancials. Algunes de les coses que els prohibeixen és l’accés a l’espai en horaris de cap de setmana. “Alguns som estudiants universitaris, i mai podrem fer activitats entre setmana”, denuncia un dels afectats. Unes altres de les curioses normes són que hauran d’informar 15 dies abans de les seves activitats, i que no podran menjar en el seu propi espai associatiu, malgrat que és clàssic ja el taller de cuina per a joves que històricament realitza l’ajuntament allí.

Els grups de joves han organitzat la campanya “#casalsensejoves” en twitter i facebook perquè la denunciar que “no som vandals”, que el teatre no fa mal a ningú, i que els polítics han de governar per a tot el món, no sols per als de la “seua ideologia”.

…….

Los grupos de jóvenes Estem Vius grupo de artivismo, Esplai Cataflai actividades infantiles y 4gats ocio nocturno, y la Associación juvenil Casa Joventut La Maranya, que hasta ahora ocupaban el espacio asociativo del Casal Jove, han sido expulsados del mismo sin ninguna explicación. Éstos grupos llevaban en algunos casos hasta 5 años haciendo sus actividades en el local.
Bajo el paragüas de la normalidad de la revisión de la normativa de uso del espacio, se les pide por escrito que vacien el local completamente, dándoles a penas 10 dias, y invitándoles a que vuelvan a pedir el espacio, ya con las nuevas normas en vigor. “Si no quisieran echarnos, no nos harian vaciar el espacio para volver a llenarlo dos dias después. És absurdo, no tienen intención de volver a cedernos el local”, comenta Antonio, miembro de 4 gats.

El Ayuntamiento de Benicàssim es el responsable de la gestión del Casal Jove. Hasta ahora, este espacio pensado para los grupos de jóvenes que quisieran llevar adelante actividades educativas o culturales, se cedia a todos los grupos que lo pedian, permitiéndoles un acceso normalizado para cualquier asociación que desarrolle actividades en su tiempo libre.

Los jóvenes denuncian que la normativa se ha elaborado a sus espaldas, sin pedirles opinión, y ha sufrido cambios sustanciales. Algunas de las cosas que les prohiben es el acceso al local en horarios de fin de semana. “Algunos somos estudiantes universitarios, y nunca podremos hacer actividades entre semana”, denuncia uno de los afectados. Otras de las curiosas normas son que tendran que informar 15 dias antes de sus actividades, y que no podran comer en su propio espacio asociativo, a pesar que es clásico ya el taller de cocina para jóvenes que históricamente realiza el ayuntamiento allí.

Los grupos de jóvenes han organizado la campanya “#casalsensejoves” en twitter y facebook para que la denunciar que “no somos vándalos”, que el teatro no hace daño a nadie, y que los políticos deben governar para todo el mundo, no solo para los de “su ideologia”.

Anuncis

Feu un comentari »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: