Trencar els fanals

Desembre 23, 2010 a les 7:29 pm | Arxivat a Activitats, AEV, AL MÓN, amics, ecologista, fotos, justícia, l'esplai als mitjans, monitor@S, paresimares, xiquet@s | Deixa un comentari

Manifest “TRENCAR ELS FANALS”


El dissabte va ser un dia intens, vam decidir que havíem de canviar el món. Teníem moltes idees i com que les coses pas a pas sorgeixen millor, vam pensar que el millor seria començar per apadrinar fanals, i això vam fer.
Entre cadenes de muntatge fetes de retoladors, cartolines i tisores, va començar el moviment, calia fer etiquetes per a que cap fanal es quedara sense nom o encara pitjor sense passat!
Més tard teles roges van omplir les taules, frases sobre la necessitat de canviar les coses eixien del bolígrafs amb la velocitat estressant causada per la por a no el arribar a temps.

Finalment la pluja de la nit acompanyà les nostres passes, i poc a poc omplirem tots els fanals de missatges, etiquetes i el sentiment de lluita, lluita pel món.
Parlem del projecte trencar els fanals. Trencar els fanals no vol dir llançar pedres als vidres per a mostrar les nostres inquietuds trencar els fanals van més enllà de tot això.

La nostra intenció és doble. Primerament volem mostrar la necessitat immediata, cal canviar l’enllumenat dels carrers benicenses. La contaminació lumínica és molt gran a Benicàssim mentre que per la seua condició deuria de ser molt menys. Així doncs proposem la renovació de l’enllumenat, existeix la manera de no viure en l’obscuritat però estalviar energia, diners i disminuir l’alt grau de contaminació. Per aquesta raó pensem en un projecte que ens aprope a una ciutat en la que tots puguem sortir per la nit i veure els estels, és el nostre dret i per això el reclamem.

Però no només parlem d’acabar amb la contaminació, parlem també d’acabar amb el llarg sermó cap als joves i la seua condició de ninis,el mot no ens va malament,som ninis, és clar, ni callem, ni acceptem. Volem mostrar-li al món la nostra preocupació pels problemes socials i mediambientals, que tenim inquietuds i front a elles no romandrem quiets.

Per aquestes raons va nàixer el projecte fanals a mans de l’esplai Cataflai i el grup de teatre Estamos Vivos, i per açò, no deixarem de ficar etiquetes i ficar llaços, no deixarem de dir-li al món que cal canviar, menys contaminació i més estels. Gràcies.


Nota de premsa VOS ASSENYALEM LA LLUNA I MIREU EL DIT.

Avui dia 23 ens juntem per a cel·lebrar la festa dels fanals, acte que conclou amb la protesta que hem portat a terme tres col·lectius joves del poble, l’Esplai Cataflai, R de Renegà i Estamos Vivos. En aquests temps de passivitat i mancança de compromís,un grup de joves decidim mobilitzar-nos per canviar l’enllumenament de Benicàssim i el concepte de nini de joves que la societat ha creat. Així doncs d’una manera creativa hem manifestat les nostres inquietuds i la resposta de l’ajuntament, en compte de recolzar l’acte, és amenaçar-nos i fugir de l’enfrontament directe o el debat, ningú pregunta ni s’interessa per tema, només per mig de tercers ens arriven les notícies.
La nostra resposta? No us tenim cap por, no ens callareu ni aconseguireu que deixem d’assenyalar la lluna, encara que vosaltres el que mireu és el dit.

R de renegà, Esplai Cataflai i Estem Vius.

Feu un comentari »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: