Hola a totes i a tots!!!

Març 26, 2007 a les 5:05 pm | Arxivat a Activitats | Deixa un comentari
Etiquetes:

tela-esplai.JPG

Benvingudes i benvinguts, companyes i companys de l’esplai de Benicàssim!

Avui, 27 de març, comença a caminar aquest espai web de l’esplai. Amb ell pretenem donar als xiquets i xiquetes de l’esplai, a les seves mares i pares, i a tots els amics i amigues afins al projecte d’esplai valencià a conèixer, a través de les nostres publicacions periòdiques, les nostres activitats cada cap de setmana.

Tenim molta feina per fer. Un munt d’il·lusions, activitats i somnis per fer realitat al nostre temps lliure. Nosaltres també pensem que un altre món és possible, en aquesta ocasió a través del nostre temps lliure. Volem transformar alló que no ens agrada.

Els monitors de l’esplai som persones compromeses amb la nostra realitat, que pensem que l’educació del temps lliure dels infants és més que joc: és participació activa, aprenentatge contra la injustícia, educació envers la pau. Volem crear vies de participació dels xiquets i xiquetes al municipi, teixir una organització forta, l’esplai, que siga escoltada per qui mana per a que els xiquets i xiquetes del municipi i els seus pares tinguen alló que volen tindre, una ciutat pensada per als xiquets pels mateixos xiquets.11.jpg

Pensem que hem de sensibilitzar les xiquetes i els xiquets sobre l’estima al territori, per despertar l’ecologista que hi ha dintre de cadascú de nosaltres; a les costums i la cultura pròpia, fent-los conscients que la riquesa i la diversitat fan del món on vivim un lloc amb més oportunitats per a tothom.

Les cultures del món tenen cabuda a l’esplai. Perquè som de vocació internacionalista, ciutadans del món, aprofitarem qualsevol oportunitat per mostrar als xicotets de casa la gran diversitat de cultures i ètnies que ens envolten. Què ser diferent en raça no és ser diferent en drets. I ens comuniquem en la nostra llengua, el valencià en la mesura que l’entorn ens ho permet, per mostra-los com esdevindre més lliures en l’ús de les diferents identitats de l’Estat del qual formem part.

L’esplai es declara una entitat laica, ja que entenem que la religió no és l’única via per ensenyar valors. Volem ajudar als xiquets al seu propi desenvolupament personal i l’enfortiment de l’autoestima. Però la laïcitat no és renunciar a les creences personals. No és un concepte negatiu. No ataca cap creença religiosa. Només les relega al camp personal, doncs entenem que per millorar com a persones, necessitem crear espais de debat, de crítica, d’avanç i equivocació constant, sense dogmatismes ni imposicions.

Tanmateix som progressistes, perquè els valors del progrés són els que aposten sense excusa pels valors socials com l’educació com a pilars d’una societat més justa i solidària. Abans el grup que l’individu. Intentem seguir les pedagogies més llibertàries, com ara Freire i Francesc Ferrer i Guàrdia.

tuister.jpgI tot aixó des de la perspectiva del temps lliure: aprenem a jugar junts, compartim els jocs i el temps entre generacions que normalment mai es trobarien, joves i infants. Intentem passar-ho bé sempre que podem.

Eduquem i formem des del que fem i des del que som. Per tant, si volem proposar una escala de valors alternativa hi haurà prou que nosaltres mateixos siguem alternatius.

Algú digué una vegada que jugar és viure, i sense jugar no es pot viure… així que juguem!

Anuncis

Feu un comentari »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: